A parte do primeiro e
máis motivador dos obxectivos do obradoiro de cociña (DIVERTIRSE), intentábamos traballar
outros aspectos como:
- · Descubrir os utensilios precisos para cociñar
- · Valorar a importancia dunha boa hixiene á hora de manipular os alimentos
- · Valorar a importancia de prevenir accidentes provocados polo “mal “ uso de utensilios de cociña ( garfos, coitelos, pequenos electrodomésticos…)
- · Coñecer diferentes tipos de alimentos e ingredientes das receitas (froitas variadas, aceite, fariña, fermento, ….)
- · Explorar e manipular alimentos
- · Coñecer algunas técnicas de cociña: amasar, bater, exprimir, fornear.,untar…
- · Traballar hábitos soociais : hixiene, boa postura corporal, uso correcto dos cubertos...
Nestes catro venres que durou o obradoiro, os nen@s da aula das "Lúas" fixeron: Zumes e batidos (1º sesión), bocadillos (2º sesión), pan (3ª sesión) e por último biscoitos (4ª sesión).
Foi unha actividade moi interesante, con moitas aprendizaxes e moi lúdica sobre todo.
Deixamos algunhas das moitas fotos que fomos sacando.
ZUMES E BATIDOS
Ningún comentario:
Publicar un comentario